Kesäkauden 15 vetovuoroa

Ei vaadi rekisteröintiä.

Kesäkauden 15 vetovuoroa

ViestiKirjoittaja Ex-koulutusohjaaja » 26 Maalis 2015 19:42

Varpsin hallitus on päättänyt, että koulutusohjaajaetujen saamiseksi kesäkaudella on oltava vähintään 15 vetovuoroa. Kesäkauden pituus on 5 kuukautta, joten treenien vetoja kertyy 3 krt/kk! Vaikka kuinka olisi halua kouluttaa muita, niin työn, lasten ja omien koirien ohella tämä määrä on aivan mahdoton monelle.

Mikä tässä päätöksessä on taustalla? Pahoin pelkään, että tämä tulee viemään kouluttajia pois seuralta :-( Perustelen tätä sillä, että jos ei pysty saavuttamaan etuja (eli ei pysty vetämään 15 kertaa treenejä kesäkaudella), niin sitten kouluttusohjaajat eivät vedä treenejä ollenkaan. Tämä ei tosiaan ole seuran etu! Olen keskustellut kahden lajin koulutusohjaajien kanssa asiasta ja monet ovat samaa mieltä asiasta - 15 kertaa on liikaa!

Toivottavasti asiaan tulee muutos!
Ex-koulutusohjaaja
 

Re: Kesäkauden 15 vetovuoroa

ViestiKirjoittaja Vieras » 27 Maalis 2015 11:48

15 vetovuoro on mielestäni vähän, koska vetovuoroja voi vetää mistä lajista tahansa ja voi vetää kursseja jne.
Itse en pysty sitoutumaan vetämään vetovuoroja kesällä eli maksan treenaamisesta ja valmennuksista enemmän, mutta se on minun valintani.
Tulen kuitenkin vetämään joitakin treenejä myös kesällä, koska se on hauskaa ja siitä oppii itse lajista samalla sekä minusta on hauskaa tehdä talkootyötä VarPS:lle. Minä en kaipaa mitään koulutusohjaaja etuja itselleni. enkä niitä kyllä saakaan, koska en ole koulutusohjaaja.

Jos jollakin ei ole aikaa niin rahalla pääsee treenaamaan edelleen. Hallia voi vuokrata 10€/h jäsen hintaan kesällä.

Koulutusohjaajille tarjotaan edullisempaa hintaa vetovuoroja vastaan, koska halutaan vetäjiä, mutta halutaan myös kannustaa koulutusohjaajia hakemaan lisäoppia ja hankkimaan lisätietoja ja näin VarPS tulee asiassa vastaan edullisemmalla hinnalla ja saa kurssit ja valmennukset edullisemmin.

Minusta etu on jo todella hyvä, että päästään treenaamaan hyvällä kalustolla ja VarPS investoi vuosittain uusiin esteisiin, viime vuonna investoitiin hallin mattoon ja tänävuonna investoinnit tulee jatkumaan edelleen jossain muotoa.

Minusta on surullista, että jaksetaan valittaa joka asiasta ja ei nykyään saa enää mitään ilmaiseksi, koska VarPS ei saa myöskään mitään ilmaiseksi. VarPS:n on ostettava esim. agilityesteitä vuosittain, jotta kalusto pysyy kisakuntoisena. VarPS:n on maksettava hallin vuokra sekä ylläpitokulut kesät talvet, VarPS:n on maksettana koulutuskentän talvikunnossapito, koulutuskentän niitot/lanaukset jne.

VarPS maksaa tuhansia erujoa joka vuosi etuina koulutusohjaajille/harrastajille, mikään ei tunnu riittävän. Valitettavasti rahaa ei tule muualtakaan kuin treenimaksuista, agility/toko kisoilta ja pieni määrä jäsenmaksuista.

Yksi merkittävä asia on, että kaikki jäsenet on vakuutettu Palveluskoiraliiton kautta. Palveluskoiraliiton jäsenmaksu on 600€/v ja sillä rahalla VarPS:n jäsenillä on tapaturmavakuutus voimassa VarPS:n järjestämissä tapahtumissa/treeneissä/talkootyössä.

VarPS:n jäsenyys ja koulutusohjaaja saa älyttömästi etuja, mutta sen eteen on myös tehtävä jotain, jotta saamme kustannukset pidettyä aisoissa. Me voisimme tiputtaa treenimaksuja vieläkin enemmän jos meillä olisi oma halli kuten Pieksämäellä, mutta meillä ei ole riittävästi talkooporukkaa, jotta saisimme rakennettua oman hallin. Meillä ei ole riittävästi kisatalkoo porukkaa, jotta voisimme järjestää vielä enemmän kisoja. Talkooporukan vähyys nostaa samassa suhteessa myös treenimaksuja.

Nyt en halua ketään loukata, mutta on pakko sanoa, että jos VarPS:n toiminta ei miellytä, perustakaa oma seura tai treenatkaa jossain muualla.

Terv. Marko Kaminen
Rahastonhoitaja

PS. jotta treeniryhmiin pääsee, täytyy edustaa VarPS:ia ja agilitykilpailevilla täytyy olla Agilityliiton lisenssi VarPS:n edustuksella. Harrastajilla, jotka ei kisaa virallisissa kisoissa, ei tarvitse olla lisenssiä.
Vieras
 

Re: Kesäkauden 15 vetovuoroa

ViestiKirjoittaja Vieras » 27 Maalis 2015 16:10

Minusta ex-koulutusohjaajan kysymys on asiallinen. Hallituksen jäsenen vastaus kirjoitukseen ei ole minusta asiallinen. Jos hallituksen jäsenellä (hallituksella?) on tuon kaltainen asenne, niin tuolla asenteella karkoitetaan viimeisetkin talkoolaiset! Surullista :-(
Vieras
 

Re: Kesäkauden 15 vetovuoroa

ViestiKirjoittaja Vieras » 27 Maalis 2015 21:41

Tämä minun mielipiteeni ei ole Hallituksen mielipide.

Terv. Marko Kaminen
Vieras
 

Re: Kesäkauden 15 vetovuoroa

ViestiKirjoittaja Vieras » 28 Maalis 2015 08:49

Miettikääpä tätä hyvät ystävät.
Jos vetovuoroja olisi se 10kpl. Koulutusohjaajat saisivat edut nykyhinnoilla. Koulutusohjaajia olisi niin paljon, että kaikkiin valmennuksiin, koulutuksiin ja kursseihin pääsee halvemmalla hinnalla. Se tarkoittaisi sitä, että joutuisimme nostamaan koulutusohjaaja hintoja ja se tarkoittaa myös sitä, että joudumme samalla nostamaan ei koulutusohjaaja hintoja ja silloin meidän hinnat lähenteleekin jo yritysten hintoja. Tässäkään ei ole mitään järkeä.

Jos joku haluaa etuja, niiden etujen eteen on tehtävä jotain. Se on valitettavaa reaaliteettia.
Kaikilla ei tietenkään ole aikaa vetämään treenejä, mutta kun itse treenaa, voihan vetää aina oman ryhmän treenejä. Niin minäkin tulen tekemään. 15 vetovuoroa en pysty vetämään, mutta yritän ainakin 5-7 vetovuoroa ottamaan kesän aikana. Näin yritän omalta osaltani takaamaan, että ryhmäläiset saavat hyvää ja laadukasta treeniä.

VarPS:n järjestämät koulutukset, valmennukset ja kurssit joita hallissa on pidetty talven aikana, ei ole veloitettu keneltäkään hallin vuokraa vaan sen on kustantanut VarPS eli sekin on aikamoinen etu.

Tämä ei edelleenkään ole Hallituksen mielipide, vaan minun henkilökohtainen.

Terv. Marko Kaminen
Vieras
 

Re: Kesäkauden 15 vetovuoroa

ViestiKirjoittaja Vieras » 28 Maalis 2015 09:48

Tämä ei varsinaisesti kuulu tähän, mutta heitänpä tämän tähän kuitenkin: Ehdottaisin, että halliin olisi mahdollista ostaa "vapaavuorokortti" siis sellainen kortti, jolla saisi varata vapaavuoroja tietyn määrän tiettyyn hintaan. Kortti olisi kalliimpi ei-koulutusohjaajille, mutta mahdollistaisi vapaavuorojen varaamisen (koska, jos tarvitsee esim. 3 treeniä/viikko, joista yksi on pienryhmätreeni, niin jos maksaa 15 euroa/tunti, kuukauden vuokrat ovat 120 euroa + pienryhmäpaikka - silloin treenaaminen tulee jo melko kalliiksi...)
Vieras
 

Re: Kesäkauden 15 vetovuoroa

ViestiKirjoittaja Vieras » 28 Maalis 2015 14:18

^tuollainen "vapaavuorokortti" systeemi kuulostaa oikein hyvältä ja oikeudenmukaiselta.
Ja tuo asenne; jos VarPS:n toiminta ei miellytä, perustakaa oma seura tai treenatkaa jossain muualla. on minusta hyvin hyvin ikävä. Kertoo kyllä ihmisestä paljon :shock:
Vieras
 

Re: Kesäkauden 15 vetovuoroa

ViestiKirjoittaja Vieras » 28 Maalis 2015 19:39

Vapaavuorokortti asiaan kysyisin, että miten sitä valvotaan ettei hallissa ala käymään sellaisia joille sinne ei ole asiaa tai varmistetaan ettei käytetä hallia luvattomasti, hallin koodi olisi kaikilla. Miten varmistetaan, että montako kertaa korttia on käytetty tai varmistetaan ettei kortin omaavan kanssa käy sellainen joka sitä korttia ei ole tai ei ole maksanut hallivuoroa.
Sitten kun nämä asiat ratkaistaan, varmasti voidaan asia tuoda Hallitukselle ja toki jokainen VarPS:n jäsen voi hallitukselle tehdä ehdotuksen ja Hallitus sen sitten päättää. Ilman esitystä Hallitus ei voi päättää mitään.

Tähän kommeenttin vastaisin: Jos VarPS:n toiminta ei miellytä, perustakaa oma seura tai treenatkaa jossain muualla. on minusta hyvin hyvin ikävä.
Hyvin ikävää on myös, että valitetaan kaikista asioista jatkuvasti. Hallitus pyrkii aina tekemään sellaisia päätöksiä, että se tukee koirien kanssa harrastamista ja päätökset täytyy olla tasapuolisia kaikkia kohtaan. Hallituksessa on henkilöitä jotka tekevät seuran eteen valtavasti töitä, eivätkä saa siitä mitään etuja itselleen. Hallituksen jäsenet ei saa halvemmalla treeniaikaa tai muutakaan etua.
Koulutusohjaajat on ainut ryhmä joka saa etuja VarPS:lta halvemmalla treeniryhmäpaikan ja pääsee treenaamaan kentälle milloin vain. Hallitus ja toimikuntalaiset ei saa mitään etuja.

-Marko Kaminen

Tämä kirjoitukseni ei ole vieläkään Hallituksen mielipide vaan minun omani.
Vieras
 

Re: Kesäkauden 15 vetovuoroa

ViestiKirjoittaja Vieras » 28 Maalis 2015 22:31

Vapaavuorokorttilaiset varaisivat ajan halliin samoin kuin vapaavuorolaiset tähänkin asti. Minusta on ollut hyvä systeemi, että hallin seinällä on lista vapaavuorolaisista (näin myös "yleinen" valvonta pelaa :-)). Vapaavuorokortissa voisi olla sama rajoitus kuin normivapaavuorossakin eli 2 vuoroa/viikko. Eli toimisi siis samalla tavalla kuin vapaavuoro koulutusohjaajille olisi vain kalliimpi (puolet kalliimpi?). Minusta hallin koodi olisi syytä vaihtaa muutenkin kerran kuussa (elijos joku on ostanut vapaakortin vaikkapa yhdeksi kuukaudeksi, niin seuraavassa kuussa tämä ei tietäisi hallin koodia). Tällainen systeemi on käytössä monissa seuroissa, joten uskoisin, että saataisiin toimivaksi! Esitätkö hallitukselle Marko?
Vieras
 

Re: Kesäkauden 15 vetovuoroa

ViestiKirjoittaja Vieras » 23 Helmi 2018 10:51

Mikä tämä vapaavuorokortin hinta olisi?
Nyt koulutusohjaajat saavat kesäksi (5kk) vapaavuoro-oikeuden 30€ hintaan ja talvella (7kk) hinta on 70€.
Näillä hinnoilla ollaan haluttu kannustaa koulutusohjaajia treenaamaan hallissa ja jos sinne vapaavuoro-oikeuksia laajennetaan, hallista loppuu vapaat ajat. Miten käy koulutusohjaajien, jotka ei enää mahdukkaan treenaamaan. Nyt talvella hallin käyttöaste on ollut edellistä talvea huomattavasti suurempi johtuen uudesta matosta.

Jos tulee hyviä ehdotuksia niin toki Hallitus sen voi käsitellä, mutta esitys täytyy olla sellainen jossa on esitys perusteluineen ja jos rahasta on kyse, täytyy olla myös laskelma aiheesta.

Jos kaikki saisivat vapaavuoro-oikeuden, vaikka puolet kalliimmallakin ei koulutusohjaajille, niin varauskalenteri ylläpitoon menisi jo niin paljon aikaa, ettei sitä enää pystytä järkevästi hallinnoimaan. Herää kysymys, kuka kerkii varauskalenteria ylläpitämään. Näitä asioita olisi hyvä puntaroida etukäteen ettei niistä tule jatkossa ongelmia.

Lista seinällä on aika työläs ylläpitää kun vapaavuorolais henkilöitä tulisi kokoajan eripituisin kuukausikorttilaisina jne.

Nämä on vaikeita asioita ja kokonaisuuksia on mietitty hartaudella ja minusta Hallitus on tehnyt hyvää työtä näiden asioiden suhteen.
Tulevaksi kesäksi tuskin tulee uusia muutoksia kun ne kerran jo päätetty. Agilityn ryhmähaku on jo käynnissä ja ihmiset tietää mitä vaaditaan ja olisi epäreilua nyt yhtä-äkkiä muuttaa taas sääntöjä. Asioita pohditaan kesällä uudestaan talvikautta varten.

Jos joku haluaa tehdä esityksen hallitukselle, lähetä sähköpostilla esitys sihteerille. Esityksen voi tehdä rivijäsen. Esityksen tekoon ei tarvita hallituksen jäsentä.
Muistilista esityksen tekoon:
- Tee selkeä esitys
- Perustele se huolella
- tee mahdollinen kustannuslaskelma
- yhteystiedot mahdollista lisätietojen pyyntöä varten.


-Marko Kaminen

PS. Tämä ei vieläkään ole Hallituksen mielipide.


Anonymous on tönäissyt viestiketjua viimeksi klo 23 Helmi 2018 10:51
Vieras
 


Paluu KAIKILLE AVOIN KESKUSTELU

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron